Tjejmilen

Då har man sprungit sin andra tjejmil idag. Det gick skapligt bra men höll på att dö av trötthet vid 7 km hehe. Slog min förra tid med 4 min så det får jag vara stolt över. Men nu har jag inte tid att sitta här. Ska på läger i morgon med skolan. Vi ska till Mela och där ska vi paddla kanot, sova under dem och ha lägereld med mera. Kommer bli kanonkul. Skriver onsdag kväll igen och då kommer jag även visa bilder från lägret.

Hej hopp

Over and out


Discovery

Nu när jag ändå sitter här och är arg och förbannad så kan jag ju passa på att säga att jag är as arg för att jag missade uppskjutningen av Discovery i morse. Hade ställt klockan men satte på fel kanal på tv:n. Jävla otur. Fuglesang är min idol hehe. Förra gången han åkte upp i rymden så satt jag faktiskt med tårar i ögonen hehe. Så otroligt glad för hans skull. Nu när han skulle upp andra gången så ville jag verkligen inte missa det. Bläää
Inte lika roligt att se det på nyheterna
Arg och förbannad

Sitter här och tycker lite synd om mig själv. Har träningsvärk i armarna efter livräddnignen vi hade på centralbadet. Haha otränad. Men faktiskt så var det svårare än vad jag trott, som tur var så hade jag ett medgörligt offer. När det blev lite tungt bad jag henne flyta mer hehe som att man gör det när det väl gäller.
Men det är inte på grund av träningsvärken som jag tycker synd om mig själv. egentligen får jag inte skriva här för Linus om det men jag gör i allafall.

För ett tag sen så köpte vi en bil. Se bild nedan. Ni som läser vet att Linus ville ha en stor bil för att kunna frakta matsalsbord som han utryckte det hehe. Man ska heller inte berätta vad saker och ting kostar men just nu är jag så jävla arg så jag bryr mig icke. Biljäveln köpte vi för 180000. När vi väl fick hem bilen så var vi inte nöjda med den så vi letade upp en snubbe (står som företagare i katalogen och kollade upp honom) och överlät på honom att sälja vidare. Med bankens hjälp skrevs kontrakt. Vad händer då sen. Gissa. Några pengar har vi inte fått och kommer troligtvis aldrig att få. Polisen säger att vi blivit blåsta men att de och åklagaren gör allt de kan för att beslagta bilen som redan hunnits säljas vidare
Personen som skulle sälja bilen åt oss sitter troligtvis i förvar men polisen får inte säga något. Just nu är jag så otroligt ledsen. Vi sålde nya motorcyklen för att kunna köpa en ny bil och när vi kände att bilen blev för stor så hade vi tänkt använda pengarna till att bygga en balkong över altanen. Men nu blir det inget med det. Jag förstår inte hur den här personen kunde göra så här mot oss. Vi har fått veta att personen inte gjort något liknande förut så han är ingen efterlyst förskingrare eller något. Ja ja nog om detta. Kommer nog ta ett tag att smälta detta. Vår enda chans är att biljäveln beslagtas. Hoppas, hoppas, hoppas HOPPPAAAAAASSSSSSSBrandskyddsutbildning och HLR

I'm back. Det var två dagar sedan och mycket har hänt hehe. Börjar med gårdagen. Då hade vi brandskyddsutbildning. Mycket bra att kunna, så nu kan man säga att jag är beredd om något händer.. Hmm skulle inte tro det. Gjorde bort mig när vi skulle prova på att spruta med olika brandsläckare. Med pulversläckaren gick det bra. Kaxigt gick jag fram mot elden, satte mig på huk och fyrade av lågan hehe. När vi skulle prova kolsyra släckaren så var jag den enda som inte fick ner handtaget. Tre gånger försökte jag innnan det gick. Så stark var jag i vänsterhanden. Fick verkligen kämpa för att få ner det där förbannade handtaget hehe. Hade det varit på riktigt så hade de nog omkommit. Skrämmande tanke. Fy fy... ja det var som sagt skoj där.Idag hade vi HLR (hjärt och lung räddning) i skolan. Gick ju hur bra som helst men även idag gjorde jag bort mig. Han som utbildade frågade oss om vi visste hur djupt man ska trycka när man gör kompressioner. Utan att tänka svarar jag "nä inte vet jag men kanske 10 cm" Alla skrattade och då var jag ju tvungen att dra till med "jag bara skoja haha, vet jag väl att det inte är 10 cm öööhhh" Jag måste lära mig att hålla munnen stängd ibland. När vi sedan skulle prova på dockan så höll jag på att skratta ihjäl mig. Såg ju ut som om dockan log haha och kompisarna som stod bredvid sa att det inte var någon mening att vi ens försökte för han var ju redan död. Vi fick nämligen dockan som bara har överdel hehe. Lite makabert. Men efter dagen känner man sig skapligt beredd om något skulle hända. Förstår inte att jag inte gjort detta tidigare. borde fan vara lag på att alla som har barn ska gå den kursen. men det är väl bara jag som tycker det. Nu ska jag gå och dricka kaffe.

Hej svejsOm någon inte vet vad HLR är så läs nedanHjärt-lungräddning (HLR) är en akut första hjälpen-behandling som ges omgående till en person som är medvetslös, inte andas och saknar puls. Den medicinska termen för detta tillstånd är hjärtstillestånd eller, då personen fortfarande har puls, andningsstillestånd.

Behandlingen utförs genom växelvis 30 st sammanpressningar av personens bröstkorg (hjärtkompressioner) och växelvis 2 st inblåsningar i personens mun, den så kallade mun-mot-mun-metoden. Vid andningsstillestånd, då personen har puls, genomförs endast inblåsningar.

HLR anses inte kunna återstarta hjärtat, men upprätthåller i bästa fall tillräcklig blodcirkulation fram till dess att defibrillering kan utföras.

Den vanligaste behandlingsbara anledningen till hjärtstillestånd utanför sjukhus är hjärtattack, som medför en oregelbunden hjärtrytm. HLR kan användas för hjärt- eller andningstillestånd på grund av drunkning, överdos och förgiftning av droger, elektrifiering och alla andra tillstånd med liknande symtom. Det är viktigt att i väntan på ambulanspersonal ge HLR om det behövs för att öka den skadades chanser att överleva.


Reggaeton och bachata aaaahhhh

En Kopp kaffe i ena handen, boken barn, djur och natur  framför mig och bra musik från datorn kan det bli bättre. Efter 2 år på universitetet har jag kommit fram till att jag pluggar bättre när jag lyssnar på reggaeton och bachata musik. Hemma från skolan idag då vår lektion blev inställd på grund av sjukdom. Vi skulle varit ute i folkparken och gjort diverse övningar. Försöker läsa lite till litteraturseminariet på fredag. men har svårt att sitta stilla. Spritter i benen. Är så danssugen. Flera gånger har jag lagt ifrån mig boken och shakat lite. Inte bra men skönt är det. Man skulle bara ha någon att dansa med. Sexig dans ahhh. Nä men nu får jag ta och läsa lite till. Mamma och jag ska snart ut och springa lite. Blir nog 5 kilometer idag. Tar det lite lugnt inför tjejmilen på Söndag. I kväll ska jag också färga underhåret svart igen. Har flätor ofta och tycker det är grymt snyggt när fägerna blandas.  I´ll be back

Over an dout

Kort från Karnevalen i Nyköping

Ja vet att det var några veckor sedan karnevalen var men bättre sent än aldrig. Här kommer några kort från när vi dansade.


Glada BKN:are
På scen. Min första femenino uppvisning
Glada e vi hehe
Man ser mina trosor haha

Tack för oss

Trött efter helgen

Så trött ,så trött efter denna intesiva helg hehe. Har lämnat barnen på förskolan och precis bryggt och hällt upp en kopp kaffe till mig själv. Vad vore dagen utan det svarta guldet. Jag mår lite bättre efter det förra inlägget. Inte för att det löst sig utan för att jag tror att det kommer lösa sig (hoppas). Ska till skolan vid 12.00 tiden. Gruppen ska träffas och diskutera Lägervistelsen på Mela som vi ska ansvara för. Inte så mycket som ska grejas men vi måste iallafalla skriva ett papper som ska ut till övriga studenter där det står tips på mat, utrustning, program för de tre dagarna med mera. Längtar dit. Ska bli kul.
Nu lite om helgen:

Fredag:
Karin, jag och Linus drog till IKEA. Skoj och mycket ågren (Karin, lampan du vet haha) Tog en Cache utanför IKEA och Karing fota. Såg ju fan nörd ut haha. Grillning på kvällen med Linus bror. Gott,.....

Lördag:
Barnen gick upp vid 05.00. Skoj, näää. Försökte få dem att vila mitt på dagen eftersom vi skulle ner på marknaden på kvällen men icke. Ja det var trötta på kvällen så det blev en kort tur in till stan. Bläää hade velat gå lite längre.....

Söndag:
Trötta och bråkiga barn som retade gallfeber på sin mamma. Tror jag var arg hela dagen. Roade mig med att dammsuga hela bilen. Vilken bedrift liksom. Mamma kom över på en fika. Alltid kul när hon kommer......

Det var allt från mig. See u

Over and outTrött men kan inte sova

(Skriver från mobilen) Ligger i sängen men kan inte sova. Är ledsen, rastlös och frustrerad. Har fått veta att några i min närmaste omgivning fått problem som troligtvis kommer påverka deras liv. Pengar är inblandade. Hade jag så skulle jag gladeligen hjälpa till. Det gör mig så ont att inte kunna göra något. Fan nu kom det tårar aaah. Varför ska allt ont och tråkigt drabba människor som arbetat och slitit hela livet......VARFÖR?

Fyrverkerier ikväll

Idag har varit en helt underbar dag. Varmt och soligt för en gångs skull. Sålde 7 stycken böcker till en tjej som skulle läsa estin. Skönt med lite pengar trodde jag men icke, de gick åt till bläckpatroner och annat skit. Surt alltså. Att allt ska kosta så jävla mycket. Man är ju fattig student. När jag kom hem från skolan så hade mamma hämta barnen från dagis ( vad skulle jag göra utan henne) och så hade hon lagat lasagne åt oss. Så gulligt alltså. Hon vet hur hon ska få mig på ännu bättre humör. Men nu har jag inte tid längre att sitta här och dega. Måste ner och sätta på kaffe. Linus är och hämtar sin bror som ska sova över och vi ska fika när de kommer. Efter det ska vi ner och titta på fyrverkerier. Tjo hooo. Och i morgon ska jag och Karin till Ikea yeahh.


Over and out

Ågelsjön

I går hade vi vår första heldag ute. Vi var vid Ågelsjön som ligger precis utanför Åby. Skönt det. Tog bara 7 minuter med bil haha. Racerfart haha. Jaja, väl på plats så delade Martin ut utrustning som alla skulle bära med sig. Blev en hel del och i vår grupp var vi bara 4 stycken medans de andra var 7. Starka som vi var så gjorde det inget hehe. På första stoppet vi gjorde så skulle alla grupper göra ett varsitt vindskydd. Att göra vindskydd är ju lätt men vi komplicerade det så Martin fick hjälpa till lite och resultatet blev enkelt och bra. Här fikade vi också innan vi fick göra diverse övningar för att lära känna gruppen bättre. Mycket skoj. Har nog aldrig skrattat så mycket på länge. Efter yyterliggare en vandringsetapp så stannade vi högst upp på ett berg med underbar utsikt. Där gjorde vi lunch (makaroner och korv). Äckligt i vanliga fall men nu smakade det kanonbra. Efter lunchen vandrade vi tillbaka utanför spåret och stannade vid vissa platser för att prata lite. Bland annat fick vi presentera gruppen och vad vi lärt oss om varandra under dagen. Kände mig lite sprallig när jag kom hem och pladdrade på som bara den. Till slut fick familjen nästan sätta munkavel på mig. På kvällen blev det en snabbis till Ica maxi för att köpa gummistövlar. Rea på TRETORN så det var bara att passa på. Känner mig rustad nu hehe.

Over and out


Vårt vindskydd...

Matlagning på berget

Mums mums.....

Sprängande huvudvärk

Har legat i sängen sedan 4 tiden. Tycker lite synd om mig själv för att jag har så ont i huvudet. Är lite känslig för väderomslag och fick antagligen när det började blåsa. Vi har varit ute på en caching tur idag. Sammanlagt blev det 22 stycken. Inte så illa hehe. Men jäklar så ont i benen jag har nu. Vi har skenat som jävla bergsgetter upp och ner i olika branter. På ett ställe var jag riktigt rädd. Hägde på ett omkullfallet träd och dingla med benen några meter över marken. Hade någon sett mig så hade de fått sig ett rejält skratt. Men så är det alltid när vi är ute på våra turer. Vi väljer alltid fel vägar och får gå i onödan. Tuffaste stället var vid de två planen som står uppställda vid E4:an mot Linköping. Jäklar så liten man kände sig när man stod under dem. Bilisterna som åkte förbi måste ha undrat vad vi pyssla med hehe. Jaja det ar en skojig dag trots huvudvärken nu. Får se det som en liten övning eftersom jag nu börjat kursen utomhuspedagogik.  Mer om det snart......


Kaffe är alltid gott
Stora plan. Linus sitter vid ena fundamentet. Hehe
Klockstapel i  Åtvidaberg. Trevlig plats


Så till gårdagen. Började kursen utomhuspedagogik vilket innebär att jag nu ska vara ute en himla massa. ( Å jag som frysr jämt). Det verkar kanonskoj och jag tror inte jag kommer ångra att jag valde det. Har rätt så mycket naturvana men man vill ju hela tiden lära sig nya saker. På introt gick vi igenom vad vi ska göra under kursen. Bland annat v.35 hjärt och lungräddning, brandskyddsutbildning och livräddning på badhuset. (fan måste man fixa sig så man kan visa sig i bikini ahhh). V36 läger ute vid Mela där vi ska paddla kanot och sova ute. (så kuuul). Men först och främst ska vi börja med att åka till Ågelsjön i morgon där vi ska diverse roliga saker. Har inhandlat ett svindyrt men förhoppningsvis bra regnställ,( funderar på att lämna tillbaka och köpa ett något billigare) kåsa, bestick, packpåsar med mera. Det enda som behövs nu men som jag lånar av Linus tills jag köper mig en egen är en bra vandringsryggsäck. Skor har jag redan. Skönt det. Jaja känns i allafall som att man har det som behövs för att klara sig ute. Men nu känner jag mig lite sömnig i ögonen.

Over and outBestick och två olika sorters kåsor hehe

Hahaha

Fick en rolig sak skickat till min mail idag. Läs får ni se hehe


    Visste du att...

Om du skriker i  8 år, 7 månader och 6 dagar har du producerat  
tillräcklig energi för att värma en kopp  kaffe?
(Är knappast värt det...)  Om du fjärtar  oavbrutet i 6 år och 9 månader kommer du att  producera
tillräckligt med gas till en  atombomb?
(Nu börjar det likna något!)  Hjärtat producerar så pass stort tryck när  det pumpar blod runt i
kroppen att det kan  spruta 914,40 cm ?
(Oh My God!)En  grisorgasm varar i 30 minuter?
(I mitt nästa  liv vill jag vara en gris!!)En kackerlacka kan  leva i 9 dagar utan huvud innan den dör?  
(Ohyggligt!)(Jag har fortfarande  inte kommit över det där med grisen...)


Om  du bankar ditt huvud in I väggen gör du av med 150  kalorier I
timman?
(Prova inte detta där  hemma. Men kanske på arbetet...)Hannen hos vandrande  pinnar kan inte para sig när dennes huvud är  
fast vid kroppen. Honan tar initiativet till  sex genom att slita
loss hannens huvud?  
('Älskling, jag är hemma! Vad f...?!')  En loppa kan hoppa 350 gånger så långt som  sin kroppslängd? Det
motsvarar att en människa  hoppar längden av en fotbollsplan.
(30  minuter...Lyckliga gris.. Kan du föreställa dig  detta??)Havskatten har över 27000  smaklökar!
(Vad kan vara så välsmakande på  botten av havet?)Några lejon parar sig  över 50 gånger om dagen?
(Jag vill fortfarande  va en gris I mitt nästa liv - kvalitet framför  
kvantitet!)Fjärilar smakar med  fötterna?
(Någonting jag alltid har önskat att  veta!)Den starkaste muskel  I kroppen är tungan?
(Hmmmmmm....)  Högerhänta människor  lever I genomsnitt 9 år längre än vänsterhänta?  
(!)Elefanter är de enda djur som inte  kan hoppa?
(OK, det är nog bra.....)  En katts urin lyser  under svart ljus?
(Svart ljus.... ?)  En struts öga är  större än dennes hjärna?
(Jag känner människor  med samma problem...)Sjöstjärnor har  ingen hjärna!
(Sådana människor känner jag  också!)Isbjörnar är vänsterhänta?
(Om  dom byter, kommer de att leva längre!)  Människor och delfiner är de enda arter  som har sex för lustens
skull?
(Men grisen  då?)Nu när du har flinat minst en gång,  är det din tur att sprida
dumheterna och  skicka dem till någon du tycker skulle kunna  behöva
ett flin...
(Kanske till och med  ett gott skratt....) Ha en jättebra dag!!!  


 

  


  
 


En regning dag

Några bilder från i måndags.
När man är ute och cachar kan vad som helst hända och man kan träffa på vad som helst. De söta gutefåren nedan träffade vi på i Oxeleösund. Man fick gå in till dem, så där stod jag och barnen när Linus sprang ch tog en skatt hehe


Vilken sötnos
Sötnos nr 2

Olle en glad geocachare

Inte lika roligt framåt kvällen
Idag när det var så regnigt så roade vi oss med städning inne. Ja det är jättekul. Speciellt när vi lekte frisör med dammsugaren. Tuva ville ha tuppkam så vi försökte oss på detta. Allt som behövdes var lite spray. Resultatet varade bara i någon minut hehe. Promenad på eftermiddagen. Lite skraj var jag allt när det åskade ahh.. Bjöd mor och far på mat. Hade 2 kg entrecote som vi inte kunde äta upp själva. Gott!!! Stökigt på kvällen innan ungarna somnade. Blir fan galen ibland. Retar gallfeber på en. Nästan så att jag får gå in i garderoben och räkna till 10. Men nu blir det att se ett inspelat avsnitt av våra bästa år. Helt underbar serie som jag sett nästan dagligen i 5 år ahhhh hehe

Over and out


Så här söt blir man av spray och ett dammsugarmunstycke.

Geocaching för hela slanten

Precis hemkommen. Trött i huvet och hungrig som en varg. Har varit ute på en geocaching tur från klockan 1 idag när jag slutade från jobbet. Helt otroligt att ungarna orkar hehe. Visst blir det lite bråk dem emellan men jag förstår dem. Nu när vi tagit alla i närområdet så blir det ju en hel del bilåkande. Hur kul är det det liksom? Just nu är Linus uppe i ågelsjön tillsammans med en annan geocachare vid namn malte_70. De ska försöka bli först på en som är utlagd, men för att ta den måste de dyka ner 4 meter under vattnet. Hehe lycka till i mörkret. Malte_70 träffade vi för första gången idag.  Blev hembjudna på fika när vi hade tagit vår sista hehe. Alltid kul att träffa andra intresserade. Men nu är jag hungrig  så jag ska ner och ta mig lite smörgås sen upp till datorn igen för att logga alla vi tagit. Tog 20 i måndags som inte är loggade. Såååå tråkigt. Men men tjoflöjt från mig

Video från Nyköping (scen)

Video från framträdandet på scen i Nyköping. Gick åt skogen. Såg både nervös och rädd ut. Dessutom gjorde jag fel mitt i dansen. Skulle ha tränat ännu mer. Fan besviken på mig själv.


Karneval i Nyköping 8/8 - 09

I´m back. Det var ett tag sen nu som jag skrev. Har bara inte haft ork. Så trött varenda dag och då har jag ändå inte gjort något. förutom lite dans hehe. I går var det i allafall karneval i Nyköping. Det gick bra trots att ljudanläggningen gick sönder hehe. Det bara spraka om högtalarna och folk höll nästan för öronen. trots det såg vi glada ut och dansade med styrka precis som vi lärt oss haha. Efteråt dansade vi på scen. Jag var sååå nervös eftersom det var första gången jag skulle dansa femenino dansen. Det gick sådär. Missade lite men jag tror inte att det syntes så mycket. Får kolla youtube sen när det kommer där hehe. Ahhh får inte missa. Heidi och Jenna i gruppen lurade upp mig i värsting karusellen. Skrek hela tiden och blundade mestadels haha. Vilken mes man blivit på äldre dar. Åksjuk och helt slut när jag åkte hem. Meningen var att Linus och jag skulle tagit lite cacher på vägen hem men jag somnade. Kul sällskap man är.

Idag har vi bara badat i ensjön. Skönt med lite sol men inte fan blir man brun för det. Tack för mig.

Over and out


Närbild. Helt slut efter karnevalen. Vindögd är jag också fan....

Snabb uppdatering

Ja nu var det ett tag sen jag blogga. Har så himla mycket att göra så man har ju aldrig tid ahh. Men ok.

Fredag: Barnvakt. Skönt. Slappa bara

Lördag:
Mamma fyllde år! Hipp hipp hurra för henne men vi var ute på en lång cachingtur hela familjen. Vi var nog lite väl optimistiska när vi satte igång. Hade skrivit upp 42 stycken men klarade bara att ta 20. Inte illa med tanke på att barnen  var med. De var så duktiga. Olle han tycker verkligen att det är jättekul att välja något ur burkarna. Kom till Motala 22.00 och då fick barnen äta lite på Mcdonalds. Sen sov de som stockar resten av vägen hem hehe. Blev en lång tur. Över 30 mil åkte vi. Vilken jäkla hobby man har haha. Åka och leta efter små burkjävlar haha. Jaja. Hemma 00.30 svintrötta.

Söndag:
Firade mamma på dan. jag och syrran hade köpt en jättefin tröja åt henne. Passade henne perfekt. På eftermiddagen skulle det ha varit dans. kommer dit och överlåset är låst. Vi har bara till det nedre. Vad gör vi hehe jo tränar utanför rådhuset. Pinsamt. Jag hade ju tänkt mig riktig hårdträning eftersom jag ska dansa feminin för första gången den 8:e i Nyköping. Får köra hårder på tisdag då hehe när vi ska träna i ensjön. Tack alla ni i BKN som hjälper mig. Jag är grymt nervös, för jag vill inte göra er besvikna.

Idag:
Började jobba 06.45 på Olle och Tuvas förskola. (De var lediga) Bara 11 barn på hela dagen så det blev gott om tid till att städa och fixa andra saker. Hoppas att de uppskattar det man gör hehe. Linus och barnen kom förbi på eftermiddagen och hälsade på. Då var vi 2 personal på 5 barn haha varav två gick hem strax efter. Lyx. Men nu är jag i allafall trött som bara den för man går så mycket under dagen. Ett tecken på att man är gammal blää. Ska lägga mig skapligt idag. Men först lite våra bästa år hehe

Over and out

Nervös

Jag är så nervös. Har en vecka på mig att lära mig hela dansen som visas på videon. Karneval och uppvisning 8:e I Nyköping. Nu måste jag gå och dricka kaffe och sen studera youtbue noggrant.

Over and out


RSS 2.0