Fästingar= blä

Två händelserika dagar snart till ända. Jag är skapligt mör i kroppen av att ha gått rätt så mycket. I går åkte vi ut till Sjöberga lägergård och hälsade på syrran. (Hon jobbar där) Vi firade hennes son som fyllde för ett tag sen. Olle och Tuva badadde som bara den och efter en stund så tog Danne, syrrans kille fram lilla motorbåten och vi tog en sväng. Han hade lovat barnen det förra gången vi var där. De tyckte nog att det var lite spännande för oj oj  vad det gick hehe. Se bild nedan. Kul att träffa syrran i allafall. Det var ju ett tag sen ahh. På hemväg så beslöt vi oss för att ta några cachar. men eftersom vi inte har karta i vår GPS så blir det em himla massa omvägar vi går. Irrar hit och dit som yra höns ju. Hittade en massa kantareller vid en av cacharna. Hehehe. Ni ska ju inte tro att vi lät dem stå kvar hehe. på kvällen såg vi att det kommit ut en ny. Linus slängde sig in i bilen och vi blev först. Han tog även 6 stycken till. Skönt när man ser att det ökar på listan. Trött på kvällen.


OJ vad det går




Kantareller är mums



I dag var vi ute på en cachingtur i Finspång. Av 14 tog vi 13. Kändes bra. Klättrade upp på ett väldigt svårbestiget berg. Jobbigt men väl däruppe tog vi en fika. Underbar utsikt. Sen åkte vi till ett ställe där de spelat in en eller några scener till Ronja rövardotter. Alltså vilket ställe. Vad fint det var. Akustiken där var enorm. Vägen dit desto svårare eftersom vi gick fel. Tog en timme att hitta haha vilka jävla amatörer. Hmm jaja. När vi väl kommit tillbaka till bilen och kört en liten stund så upptäckte jag någonting på handen och skrek till. Linus stressad, satt med GPS:en i högsta hugg, frågade vad det var. Jo ca 20 fästingar som kröp omkring helt febrilt. Då tittade Linus på sin hand och upptäckte att de kröp där med. Bebisar alltså. Stannade bilen fort som fan och skakade av dem. Kollade även barnen. Livrädd att vi ska få TBE som Linus pappa fick. Fick bort dem i allafall. Men vilka äckliga djur. Usch det kliar bara jag tänker på det. Blää
Mcdonalds för barnen för att det varit så duktiga och sen snabbhandling inne på Maxi innan vi åkte hem. Packade inför i morgon och ungarna somnade med en gång efter bolibompa. I morgon ska vi till Liseberg och då gäller det att man är någorlunda utvilad. Nä nu är det god natten för mig.

Over and out


Fika uppe på berget




Så här går det till när Linus och Olle kissar. Flyplanet kallas det hehe




På platsen där Ronja spelades in




Annan bild från platsen


Kommentarer
Postat av: Mia

Ja usch fästingar är hemska små kryp. Jag har hittar massor med stora fullätna fästingar på svärmors katt och en kompis katt... Äckligt värre!

2009-07-24 @ 21:24:41
URL: http://littlepaloma.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag gillar inte heller fästingar. Vad hände med Linus pappa. Vi har en bekant till min svärmor som fick ansiktsförlamning av fästing

2009-07-25 @ 09:51:11
URL: http://litencajsa.blogg.se/
Postat av: Kakan

Mumma med kantisar!

och förlåt för trassel och ses...bara dryga två veckor kvar på jobbet...sen blir det lättare och ses:)

Och då får vi glutta film:)

hoppas liseberg var/är kul!

2009-07-25 @ 17:58:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0